Számla leíró

A leíró a kártyatulajdonos bankszámlakivonatán megjelenő szöveg, amelynek célja, hogy a vásárló felismerje az adott tranzkació mire vonatkozik.

Javasoljuk, hogy a vásárlók által felismerhető szöveget adjon meg a jogviták elkerülése érdekében. Ha a vállalkozás hivatalos megnevezése eltér a weboldalán használt kereskedelmi nevétől, javasoljuk a vásárlók által felismerhető név használatát.

A számla leírót a számlám állíthatja be és ezt követően minden tranzakcióhoz ezt leíró szöveget fogjuk használni. A dinamikus leíró használatát is támogatjuk, például ha szeretné a rendelési azonosítót megadni. A dinamikus leíró használata felülírja a számla leírót.

Lentebb láthatja a teljes leírót, amelyet a vásárló bankjának (kártyakibocsátó bank) küldünk egy tranzakció fogadásakor:

Számla leíró / Dinamikus leíró
Város, Ország

A leíró 22 karakter hosszú lehet.

Példa

Abban az esetben ha Önnek, CoolSnicks Kft alatti néven, van egy cipőboltja Budapesten, a leíró a következőképpen nézne ki:

CoolSnicks Kft
Budapest, Magyarország

A legtöbb banknál a teljes leíró látható, de néhány esetben a szöveg csak részlegesen kerül megjelenítésre az ügyfél bankszámlakivonatán.