Számlatartalék

Annak érdekében, hogy vállalkozása képes legyen fizetések fogadására megszakítás nélkül, a Paylike tartalékot biztosít számlájához. A tranzakciók egy előre meghatározott százaléka tartalékként kerül elszámolásra fedezetként a következő esetekre:

  • Visszatérítések
  • Jogviták
  • Díjak és egyéb költségek

A Paylike, legtöbb esetben, úgynevezett gördülő tartalékot használ, ami azt jelenti, hogy nincs biztonsági vagy garancia követelmény fizetések fogadásához. Ehelyett, Ön összegyűjt egy tartalékot, előre nem látható költségek fedezésére, mint például a fentebb látható esetek.

Példa egy gördülő tartalékra

Példaként felhozható egy gördülő tartalék, amely a teljes átutalások 5%-át visszatartja 80 napig.

Ha első napi forgalma 100 euró, 5 euró visszatartásra kerül és a 81. napon elérhetővé válik. Ha második napon 100 euró forgalma van, 5 euró visszatartásra kerül majd elérhetővé válik a 82. napon és így tovább.

Elszámolási késedelem

A legtöbb kereskedőnek 2 napos elszámolási késedelme van, ami azt jelenti, hogy a kifizetést megelőző két napban végzett tranzakciók automatikusan a tartalékába kerülnek.

Elszámolása hitelnek minősül

Az átutalás a terhelést követő 14 hónapon belül bármikor vitatható. Ez azt jelenti, ha Ön elszámolást kap az átutalástól számított 14 hónapon belül, a Paylike ezzel egy hitelkeretet biztosít Önnek maximum 14 hónapig.

Emiatt hitelkockázati minősítést végzünk annak érdekében, hogy meghatározzuk hitelkockázatunkat vállalkozásával kapcsolatban. Ha egy jó hitelértékeléssel rendelkező vállalkozás van, kezdetben egy alacsony, akár 0%-os, tartalék rátát is kaphat.

Ha vállalkozása új, a minősítést nehezebb elvégezni. A legtöbb új, alacsony kockázatú vállalkozásnak 5%-os gördülő tartalékot biztosítunk az utolsó 80 nap bevételeire, amint a fenti példában látható.

Néhány magasabb kockázatú szegmenssel foglalkozó kereskedőnek, pl. szerencsejáték, felnőtt vagy bitcoin, magasabb tartalékot biztosítunk a jogviták és a Visa és Mastercard általi büntetések nagyobb valószínűsége miatt. Ha úgy gondolja ebbe a szegmensbe tartozik, kérjük lépjen kapcsolatba velünk a fizetések fogadásának megkezdése előtt.